Zeekits løsning for byggherrer - Roadwise FDV
Publisert 29.08.2024
Løsningen vi har utviklet for byggherrer er Roadwise FDV. Systemet består av fire moduler:

1. Datafangstsystemet Fleetzeek som gir løpende rapportering av all produksjon (brøyting, salting, tunellvask, kantklipp mm.) Med posisjonsdata, tider, distanser, mengder, aktivitet og miljødata fra entreprenører, underentreprenører og egne ressurser. Fleetzeek brukes også til kalkulasjonsarbeid for å planlegge og optimalisere rodene i forkant av sesong eller kontraktoppstart. I tillegg tilbyr vi veivær og Klimator-data for å støtte daglig operasjon og dokumentasjon

2. Den digitale arbeids- og dokumentasjonsappen Collector Pro som omfatter en stor pakke med tjenester, både vegeier og utførende entreprenør. Collector Pro er bindeleddet mellom felt og kontor og har funksjonalitet for avvik, inspeksjon, objektregistreringer, R-skjemaer, bestillinger, arbeidsordre, timeregistrering, veireferanser og foto.

3. Utkallingssystemet Callout, som benyttes til styrt utkalling av ressurser, basert på værhendelse eller behov. Dette er en tekst til tale og SMS modul som kaller ut de riktige ressursene raskt ved bruk av utkallingsgrupper.

4. Zeekit live, som gir sanntids kartoversikt over ressurser/kjøretyøy/maskiner i aktiv produksjon, i ett eller på tvers av kontraktsområder. Dette er også noe som er integrert med VTS, eller VTS har tilgang til, etter krav eller avtale i kontraktene med entreprenørene.

Gjennomprøvd og i daglig bruk
Alle modulene er ferdig og i utstrakt bruk i dag. Modulene videreutvikles fortløpende basert på ønsker, behov og krav i kontraktene. Styrken i våre produkter er høy grad av konfigurerbarhet, som bidrar til raskere og rimeligere leveranse, uten spesialutvikling.

I vårt partnerskap med HMSREG utvikler vi forløpende integrasjoner med deres tjenester etter hvert som de oppstår. Oversiktslister utveksles i dag sømløst. RUH, Miljørapportering og avfall blir integrert ila. Q4-2024/Q1-2025. HMSREG og Zeekit har et forpliktende og tett samarbeid når nye integrasjonsbehov oppstår.

Roadwise gjør i dag flere typer oppslag mot NVDB i og vi utvikler mulighet til å melde inn veiobjektendringer registrert i felt. Der hvor både entreprenør og vegeier bruker Roadwise har vi flere ulike modeller for datadeling og arkivering, f.eks på tvers av kontraktsperioder. Partene velger selv hvor tett de vil arbeide og om de vil bruke rollebasert deling eller speiling av data. Et tett samarbeid mellom partene hindrer misforståelser, konflikter og kompliserende mellomledd.

Aktiv utvikling
Zeekit utvikler systemene sine sammen med kunden. Derfor er regelmessig kundekontakt en stor del av vår hverdag. Vi tar tempen på markedet og arrangerer workshops og kundemøter ved behov.

Roadwise er høyt prioritert i Zeekit og vi har kontinuerlig utvikling for å forbedre og tilpasse oss hva kundene våre etterspør. For tiden jobber vi med endringsregistrering av NVDB-objekter, der endringer i felt skal sømløst inn til NVDB.

Vi arbeider med forbedring av planleggingsmodulen og implementasjon av årshjul. Neste generasjon av Fleetzeek testes nå ut av kunder og lanseres for enkelte kundesegmenter i løpet av høsten 2024.

Ønsker du mer informasjon ta kontakt med :
Marius Hildebrandt
Prosjektleder
marius.hildebrandt@zeekit.no
Mobil: +47 41219442